Hlavní obsah

Sazka doplatí stomiliónový jackpot

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Loterijní společnost Sazka doplatí ve čtvrtek celý zbytek lednového jackpotu ve výši 103 412 732 korun. Uvedl to mluvčí Sazky Jan Tuna s tím, že o tomto kroku firma zpravila také ministerstvo financí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na zasedání představenstva Sazky byly rovněž projednány dva návrhy na úvěrové financování.

„Představenstvo Sazky má zájem o úvěrové financování a zároveň o tomto bezodkladně informovalo insolvenčního správce, prozatímní věřitelský výbor a akcionáře,“ sdělil Tuna s tím, že nabídky úvěrového financování byly přijaty, neboť Sazka má v tuto chvíli omezené finanční prostředky.

Loterijní společnost Sazka se nachází v úpadku od konce března kvůli dluhům spojeným se stavbou vysočanské O2 areny. Městský soud v Praze zaevidoval 2075 věřitelů s pohledávkami za 41,1 miliardy Kč, z nichž část insolvenční správce Josef Cupka uznal a část popřel.

Schůze věřitelů se uskuteční 26. května v Národním domě na Vinohradech. Od výše pohledávek se odvíjí síla hlasovacích práva jednotlivých věřitelů loterijní společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám