Hlavní obsah

PPF a KKCG zaslaly Sazce poslední nabídku, jinak hrozí konkurzem

– Praha • Aktualizováno

Podnikatelé Petr Kellner a Karel Komárek jménem svých skupin PPF a KKCG zaslali akcionářům a členům představenstva loterijní společnosti Sazka dopis, v němž naposledy konkretizovali svoji společnou nabídku na záchranu firmy. Pokud akcionáři Sazky nepřijmou navržený postup, PPF a KKCG bude na čtvrteční schůzi věřitelů prosazovat způsob řešení úpadku společnosti konkurzem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

„Jsem absolutně šokován, nikoliv však překvapen, dopisem, který dnes zveřejnily společnosti KKCG a PPF. Konečně bylo nahlas a natvrdo řečeno, co pánové Komárek a Kellner chtějí: zničení Sazky a konec peněz pro veřejně prospěšné účely,“ uvedl v prohlášení šéf Sazky Aleš Hušák s tím, že konkurz je úplně nejhorší řešení, které loterijní společnost odmítá.

Základem nabídky je možnost ponechat akcionářům, tedy sportovním organizacím, pětinový majetkový podíl v Sazce za předpokladu, že bude proveden restrukturalizační plán, jak jej navrhují PPF a KKCG.

Pět podmínek

Nabídka se váže na splnění pěti konkrétních podmínek, mezi nimiž je požadavek, aby současný generální ředitel Sazky Aleš Hušák sám odstoupil z funkce předsedy představenstva a ředitele Sazky.

Obě skupiny také chtějí, aby do představenstva firmy byli kooptováni tři zástupci skupin PPF a KKCG, aby nový generální ředitel byl nominován PPF a KKCG, akcionáři Sazky podpořili reorganizační plán skupin PPF a KKCG a zavázali se nevykonávat do dokončení reorganizačního plánu svá akcionářská práva a své akcie uložili do úschovy u vybraného notáře či advokáta.

Obě skupiny opakovaně deklarovaly zajištění financování českého sportu v částce minimálně 200 miliónů Kč ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám