Hlavní obsah

X-Trade Brokers Cup 2011: Poslední příležitost vyhrát!

Novinky, Jiří Tyleček, XTB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Mezinárodní investiční soutěž XTB Trading CUP 2011 o milión eur, tři luxusní automobily a další hodnotné ceny se chýlí ke konci. Stav soutěžního účtu v pátek 27.5 v 17:00 bude rozhodující jak pro výhry hlavních cen, tak také pro vyhodnocení nejlepších Čechů a Slováků v posledním týdnu soutěže.

Článek

V celkovém hodnocení národů však zatím Češi pouze dotahují, když se drží na celkovém čtvrtém místě z deseti národností a v první desítce nejlepších obchodníků není z české kotliny ani jeden zástupce. Nejlepší Čech doposud zhodnotil svůj soutěžní účet o 745 %. Slováci několik dní před koncem soutěže drží druhou pozici za vedoucími Poláky a na osmé pozici v celkovém zhodnocení mají svého zástupce s průběžným ziskem 935 %. Celkové pořadí vede Španěl s celkovým zhodnocením 1663 % a nad tisíc procent se v celoevropském hodnocení dostalo dalších pět soutěžících.

Páteční obchodování přineslo vzrušení

Situace na trzích se v minulém týdnu postupně uklidňovala. Nejobchodovanější instrument soutěže, měnový pár EUR/USD, zastavil svůj propad a také ceny vysoce volatilních komodit svůj potenciál poklesu do značné míry vyčerpaly. Až v samém závěru týdne opět zahrozila evropská dluhová krize, nicméně do pátečního konce obchodní seance se poklesy nestihly projevit v plné míře a částečně se přenesly do pondělního obchodování. Poklidnému týdnu také odpovídala výše nejúspěšnějších a nejméně úspěšných obchodů, která byla v dosavadním průběhu soutěže nejnižší. Průměrný zisk nejlepších pěti obchodů dosáhl 42 845 eur, přičemž nejvíce v minulém týdnu zabodovaly zemědělské komodity a zásluhou divokého pátečního závěru se ke slovu dostaly také měnové trhy. Euro na páru s dolarem kleslo poslední den minulého týdne o více než procento. Ještě většího pohybu jsme však byli svědky na měnovém páru euro/švýcarský frank, který během pátku ztratil nevídaných 1,5 %.

Jakou obchodní strategii zvolit na závěr soutěže?

Ještě tři dny mají soutěžící na to, aby se pokusili dostat na přední pozice a vyhráli jednu z cen. V této fázi soutěže jdou obvykle veškerá doporučení pro obchodníky s reálnými penězi stranou a ke slovu se dostává riziko. Mysl soutěžících ovládá snaha se probojovat na přední pozice, což se s konzervativní strategií slučuje velmi obtížné. Proto je pravděpodobné, že se pořadí na předních pozicích ještě bude měnit a procentuální zisky narostou. Ruku v ruce však také bude přibývat obchodníků, kteří svůj těžce vydělaný kapitál ztratí. Výběr strategie do posledních dnů soutěže je individuální, ovšem je dobré si uvědomit, že ceny vyhrávají pouze nejlepší!

Výherci se mají na co těšit

Kromě hlavních cen 1 000 000 eur a tří sportovních automobilů Mercedes SLK jsou lákadlem soutěže také týdenní lokální ceny, které získají nejlepší Čech, Češka, Slovák i Slovenka. Lokální výherci budou zveřejněni v týdnu po skončení soutěže za všechny soutěžní týdny najednou. Nejúspěšnější obchodníci soutěže v České republice vyhrají oblečení Alpine Pro, knižní publikaci, společenskou hru, tašku na notebook a bezdrátovou myš. Notebook je za každý týden přichystán pro nejlepšího Slováka a poukázka do Institutu krásy a zdraví v hodnotě 300 eur pro nejlepší Slovenku.

Reklama

Výběr článků

Načítám