Hlavní obsah

On-line poptávkové systémy šetří podnikatelům náklady

– Praha
Novinky, pit

Hospodářská recese se silně podepsala na obratu převážné většiny českých firem, malých podnikatelů i drobných živnostníků. Jedním z vhodných nástrojů, jak ušetřit na výrobních nákladech, se ukazují být poptávkové systémy, které v posledních letech zaznamenaly mezi českými podnikateli značný boom.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

On-line poptávkové systémy fungují na jednoduchém principu vložení poptávaných služeb a následné reakce nejvhodnějšího dodavatele, který odpovídá zadaným požadavkům.

První čtvrtletí tohoto roku se ukázalo jako historicky rekordní. Poptávkové systémy zaznamenaly významný nárůst poptávajících jak v oblasti služeb, tak i produktů. Tento fenomén potvrzuje Otto Kočí ze společnosti B2M, provozující on-line poptávkové systémy nejen v České republice, ale i na Slovensku a v Polsku.

„Během prvních měsíců tohoto roku jsme zaregistrovali více než 30 000 poptávek, přičemž v březnu jich dokonce naši operátoři vyřídili kolem 11 500,“ připomněl Kočí.

Roste zájem o stavebnictví

Firmy a živnostníci si stále více uvědomují, že on-line systémy zaměřené na poptávky a nabídky jim mohou pomoci překlenout období, kdy jejich služby a produkty nejdou na odbyt. A právě tyto společnosti si velice rychle přivykly na minitendry, jež na on-line poptávkových systémech probíhají.

Vzhledem k rozbíhajícím se sezónním pracím je největší zájem o poptávky ze stavebního sektoru. „Tento rok jsme zaznamenali 50procentní nárůst v této oblasti v porovnání s loňskem,“ doplňuje Kočí s tím, že stoupající popularita poptávkových systémů naznačuje zvyšující se finanční jistotu drobných podnikatelů i velkých firem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám