Hlavní obsah

Hušák navrhuje restrukturalizaci dluhů Sazky a prodej majetku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šéf loterijní firmy Sazka Aleš Hušák předložil svůj vlastní návrh, jak firmě pomoci. Chce, aby byla firmě prominuta část dluhů, zbytek restrukturalizován, například by se odložila splatnost závazků. Firma by také prodala část majetku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

"Dlužník navrhuje (...) restrukturalizaci pohledávek věřitelů spočívající v prominutí části dluhu včetně jejich příslušenství a v odkladu jejich splatnosti," stojí v návrhu. Majetek by se měl prodat nebo převést na nově založenou právnickou společnost, kde budou mít věřitelé majetkovou účast. Prodejem majetku by se mělo zajistit financování provozu.

Hušák předpokládá, že reorganizace s sebou ponese i obnovení činnosti firmy, "Povolením reorganizace dojde k obnovení alespoň určité části příjmů z loterijní i neloterijní činnosti, které významným způsobem poklesly bezprostředně po vydání rozhodnutí o úpadku dlužníka," uvedl Hušák.

Návrh bez Penty

Šéf firmy se kloní k řešení situace ve spolupráci se skupinou Penta. Návrh ale připravoval bez ohledu na tuto preferovanou variantu. Zástupci této investiční skupiny už dříve uvedli, že věřitelé by měli odepsat asi 60 procent dluhů.

Sazka je od konce března v úpadku. Věřitelé přihlásili pohledávky ve výši přesahující 40 miliard korun, část z nich je ale pochybných. Insolvenční správce zatím uznal pohledávky za 15 miliard, vyřešit se mají ještě nároky za 9,3 miliardy. Pohledávky za 17 miliard insolvenční správce neuznal.

Většinu uznaných pohledávek drží společnosti pod patronátem skupin KKCG a PPF.

Reklama

Související témata:

Související články

Věřitelé chtějí po Sazce 41,1 miliardy korun

Městský soud v Praze v úterý oznámil definitivní počet věřitelů a výši jejich pohledávek vůči loterijní společnosti Sazka. Věřitelů je 2075 a jejich pohledávky...

Výběr článků

Načítám