Hlavní obsah

Mléčná rýže Müller obsahuje sklo, bude se z obchodů stahovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V českých obchodech se prodává mléčná rýže značky Müller z Německa, v níž se našly úlomky skla. Výrobek se z trhu začal stahovat, řekl v sobotu mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben. Informaci o mléčných dezertech obsahujících sklo dostala veterinární správa systémem rychlého varování, a to v pátek ve 22:30.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Informace se týká tří druhů - Mléčné dietní rýže Müller Milch Reis Diet přírodní, skořicové a s třešněmi (200 g). Kousky skla mohou obsahovat výrobky s datem spotřeby do 23. května. Mlékárna do ČR dovezla 12 024 kelímků výrobku, začaly se prodávat. Společnost Müller v Německu i v České republice stahuje výrobky z trhu i od zákazníků.

Podle Dubna prodávají mléčnou rýži velké obchodní řetězce v ČR - Kaufland, Makro, Billa, Spar, Ahold, Globus, Alimpex i Tesco. "Státní veterinární správa všechny odběratele kontaktovala, informovala a výrobky se začaly stahovat," řekl Duben. Podobný případ se podle Dubna už v minulosti stal.

Podle mluvčího lze jen těžko říct, zda jsou čeští spotřebitelé ohroženi. Podle Dubna se úlomky skla nenašly v žádném z balení prodávaných v Česku, které kontroloři otevřeli.

"Bylo to jen v Německu, v jednom nebo dvou výrobcích, přesto nelze vyloučit, že by sklo bylo i jinde," řekl Duben. Když však má někdo tyto mléčné dezerty s datem spotřeby do 23. května doma, udělá dobře, když je do obchodu vrátí, dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám