Hlavní obsah

Akcionáři Bestsportu prý odvolali představenstvo, firma to odmítá

Novinky, ČTK, pit, vm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Valná hromada společnosti Bestsport, provozovatele a majitele O2 arény, odvolala celé představenstvo firmy, včetně místopředsedy Aleše Hušáka. Uvedl to server Aktuálně.cz. Mluvčí Bestsportu Jan Tuna to ale popřel. V představenstvu společnosti nedošlo k žádným změnám, valná hromada se neuskutečnila a údajné nové představenstvo nemá žádné oprávnění za Bestsport jednat, uvedl Tuna.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

Hušáka má ve funkci údajně nahradit Petr Bernátek, jediný, který v novém vedení Bestsportu není přímo spojen se sportovními svazy, ale má blízko ke KKCG miliardáře Karla Komárka.

Tuna však následně v tiskovém prohlášení sdělil: "Informace, které dnes někteří lidé poskytli médiím, jsou lživé. Valná hromada Bestsport akciová společnost, která se dnes měla uskutečnit v sídle Sazky, se neuskutečnila, protože se na ni nedostavil žádný právoplatný zástupce akcionářů. Na místo konání valné hromady se dostavil pouze muž, který neměl patřičné oprávnění jednat za majoritního akcionáře Občanské sdružení Zelený ostrov."  

Bestsport je stejně jako loterijní společnost Sazka, kde je Hušák generálním ředitelem a předsedou představenstva, od března v úpadku. Bestsport je vlastněn Občanským sdružením Zelený ostrov (OSZO), které má stejné majitele jako Sazka, tedy sportovní svazy.

Hušákův nástupce v představenstvu Bestsportu Bernátek je podle serveru bývalým policejním důstojníkem, později byl konkurzním správcem. V době, když už nebyl v policejních službách, měl jeho tým dva klienty známých jmen - Jiřího Čunka a Stanislava Grosse. Prvnímu pomáhal v době, kdy byl podezřelý z korupce, expremiérovi Grossovi zase v době, kdy musel opustit politické funkce, napsal server.

Pohledávky přesáhly 41 miliard

Kvůli problémům se splácením výstavby O2 arény se Sazka dostala do insolvence. Bestsport, který arénu postavil, dostával od Sazky peníze přes Občanské sdružení Zelený ostrov. Sazce je pak odváděl, aby mohla splácet dluhopisy. Bestsport je také mezi věřiteli Sazky, přihlásil pohledávku ve výši 23 miliónů korun.

Městský soud v Praze v pátek evidoval 2079 věřitelů Sazky, výše pohledávek převyšuje 41 miliard Kč. Soud podle její mluvčí Martiny Lhotákové neočekává, že by se počet věřitelů Sazky výrazně změnil, stejně jako celková výše pohledávek.

Reklama

Výběr článků

Načítám