Hlavní obsah

Ve skladu potravin v tržnici Saparia objevila inspekce děsné hygienické podmínky

– Brno/Praha
Novinky, pit

Pohled jen pro otrlé se naskytl inspektorům Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) při kontrole ve velkotržnici Saparia v Libušské ulici ve čtvrtém pražském obvodu. Ve skladu potravin pobíhaly myši, na zemi ležel jejich trus, vedle potravin byl volně pohozený jed na hlodavce, jak uvedl Michal Spáčil z tiskového oddělení SZPI. A tím to ještě nekončilo.

Článek

Některé potraviny a jejich obaly byly totiž okousané a dokonce znečištěné močí. „V provozovně byl cítit silný zápach a zatuchlina,“ doplnil Spáčil.

Inspekce proto okamžitě zakázala skladovací prostory dále používat. Stejně tak zakázala nalezené potraviny uvádět do oběhu. Celkem šlo podle Spáčila o více než 24 781 kilogramů potravin a přes 967 litrů nealko nápojů v plechovkách.

Dále byla nařízena likvidace potravin znečištěných a jinak poškozených hlodavci. Asi 400 kg potravin bylo v době kontroly odvezeno k likvidaci. „SZPI též vyrozuměla o situaci Státní veterinární správu,“ sdělil Spáčil.

Inspektoři se do velkotržnice vypravili společně s Policií České republiky na základě upozornění od pracovníků celní správy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám