Hlavní obsah

Provozovatel O2 areny je v úpadku, akce se ale rušit nebudou

Praha
Aktualizováno

Městský soud v Praze rozhodl o úpadku společnosti Bestsport, která je provozovatelem multifunkční haly O2 arena. Insolvenčním správcem jmenoval Danielu Urbanovou. Bestsport je vlastněn občanským sdružením Zelený ostrov (OSZO), které má stejné majitele jako Sazka, tedy sportovní svazy. Program plánovaných akcí v O2 areně by neměl být tímto krokem nijak narušen.

Článek

„Dnešní usnesení Městského soudu v Praze o insolvenci Bestsportu je logickým krokem poté, co se v souvislosti s aktuální situací v Sazce představenstvo Bestsportu rozhodlo 31. 3. 2011 podat vlastní insolvenční návrh na společnost,“ uvedl mluvčí Bestsportu Jan Tuna s tím, že Bestsport připravuje návrh na reorganizaci společnosti při zachování standardního provozu O2 areny.

Důvodem podání vlastní insolvence bylo podle Tuny to, že Sazka je jak ručitelem závazků společnosti Bestsport, tak i jejím největším věřitelem v souvislosti s financováním nákladů na výstavbu O2 areny.

Soud vyzval věřitele Bestsportu, kteří dosud nepřihlásili své pohledávky, aby tak učinili ve lhůtě 30 dnů ode dne rozhodnutí o úpadku u Městského soudu v Praze.

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka považoval loterijní společnost Sazka, která je rovněž v úpadku, a Bestsport za koncern. Soud tak mohl insolvenční řízení se Sazkou a jí spřízněnou firmou Bestsport sloučit.

Zelený ostrov osmimiliardovou pohledávku nepodal, tvrdí

Valná hromada Občanského sdružení zelený ostrov (OSZO), přes nějž jdou sportovním svazům peníze ze Sazky, také v úterý přijala usnesení, podle kterého sdružení nepodalo k městskému soudu pohledávku 8,128 miliardy Kč za Sazku. [celá zpráva]

Pohledávku přihlásil odvolaný šéf výkonného výboru OSZO Jan Boháč. O platnosti pohledávky OSZO tak zřejmě rozhodnou soudy.

Reklama

Související články

Sazka může opět nakládat se svým majetkem

Vrchní soud v Praze zrušil opatření městského soudu, podle něhož loterijní společnost Sazka mohla nakládat s majetkem nad 500 000 korun jen se souhlasem...

Výběr článků

Načítám