Hlavní obsah

Investiční soutěž s X-Trade Brokers začíná právě dnes. Obchodujte bez rizika a vyhrajte!

Novinky, XTB

Komerční článek - Po více než třítýdenní registrační době a obchodování nanečisto se o víkendu vynulovaly soutěžní účty a dneškem začala největší evropská investiční soutěž všech dob. Milión euro, sportovní automobily a další ceny čekají na své výherce, o kterých rozhodne stav soutěžního účtu na konci poslední obchodní seance soutěže 27. května.

Článek

Registrace je možná až do konce soutěže zde: REGISTRACE DO SOUTĚŽE. Spekulujte na pohyby měn, akcií, komodit a zkuste vyhrát jednu z mnoha cen!

Investičních příležitostí je na trzích nepočítaně a neustále přicházejí nové impulsy k pohybům cen. Jak dlouho vydrží Američanům euforie z dopadení Bin Ládina, nejhledanějšího muže planety? I na toto se dá prostřednictvím vhodných instrumentů spekulovat. Zvládnutí psychologie obchodníků je jedním z nejdůležitějších prvků úspěchu, a přestože se dnešním dnem v globální ekonomice nic zásadního nemění, trhy měly hned během pondělního otevření tendenci k růstu.

Stříbro a zlato nabraly opačný směr

Existovaly však také výjimky, z nichž nejviditelnější se stalo stříbro. Jedna z nejprudších korekcí v historii obchodování tohoto kovu zasáhla na počátku dnešní obchodní seance jeho cenu. Ta proti pátečním maximům klesla až o 20 % a do dnešního poledne zkorigovala jen třetinu propadu. Částečným vysvětlením se může zdát zvýšení záloh pro obchodování stříbra, odložení znárodnění bolivijského těžařského průmyslu či prudké růsty posledních týdnů, celkový propad se však pouze těmito fundamenty zdůvodňuje jen obtížně.

Jednou z mála jistot dnešních dní však zůstává další drahý kov - zlato, které v pátek vystřelilo na historické rekordy 1576 dolarů za unci a už se tak blíží hladinám, které ještě donedávna odhadovali optimisté pro závěr letošního roku.

Pro měsíc trvající soutěž se zlato může zdát poněkud konzervativní investicí, nicméně investory je ceněno díky své stabilně rostoucí ceně. Ve správné kombinaci s dalšími instrumenty může přinést pojistku celému portfoliu v době nepříznivého vývoje.

Americký dolar… pokles zastaven?

Investiční soutěž však není pouze o komoditách. Pohyby měnových párů jsou aktuálně velmi zajímavou příležitostí v souvislosti s prudce oslabujícím americkým dolarem. Až se někdy může zdát, že vše negativní už bylo na americkou měnu vytaženo v posledních týdnech a potenciál dalšího prudkého poklesu se zdá být značně omezen.

Předchozí věty dokazuje nejen euro či švýcarský frank, ale také česká koruna. Ta k dolaru dosahuje na 32-měsíční maxima a hladina 16 korun za dolar pomalu klepe na dveře. Korekce na trzích se však nikdy nedá vyloučit, a kdo nechce být vystaven tržnímu poklesu, měl by se zajistit proti pohybu cen.

Obvyklým nástrojem k tomuto účelu je stop-loss, neboli stanovení hladiny automatického uzavření pozice. Ke stejnému účelu se však dá mimo jiné použít také opční obchodování, které lze také v průběhu soutěže využít.

Vítězná strategie bude jen jedna

Kostky letošní investiční soutěže s XTB jsou vrženy. Začal jeden z historicky nejméně výnosných měsíců na akciových trzích a zároveň vrcholí evropská dluhová krize. Americká ekonomika prudce zpomalila a cena ropy se drží poblíž tříletých maxim. Přes tato fakta se však na pokrizová maxima vyhouply také akciové indexy.

Současná situace tak má pramálo společného s dlouhodobě udržitelným stavem a obchodní strategie se musí této situaci přizpůsobit. Přejeme všem účastníkům soutěže mnoho zdaru a s výherci hlavních cen se těšíme na setkání na slavnostním galavečeru v Londýně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám