Hlavní obsah

Dluhy Sazky přesáhly devět miliard korun

Právo, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věřitelé přihlásili za loterijní společností Sazka pohledávky v dosud známé výši za více než 9 miliard korun. Městský soud v Praze ve čtvrtek ke konci pracovní doby v 16 hodin obdržel více než 1500 přihlášených pohledávek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Článek

„Zatím je spočítáno 1029 pohledávek, jejich výše přesahuje čtyři miliardy korun,“ řekla Právu mluvčí soudu Martina Lhotáková. Částku je ještě třeba navýšit o více než pět miliard, které přihlásila The Bank of New York Mellon, která je zajišťovacím agentem majitelů dluhopisů Sazky.

Většinovými majiteli dluhopisů jsou zájemci o Sazku PPF finančníka Petra Kellnera a KKCG podnikatele Karla Komárka. Právu o přihlášení pohledávky řekl dobře informovaný zdroj.

Vzhledem k tomu, že přihlášení pohledávek je možné ještě do konce dne (čtvrtka) poslat poštou, celková částka, kterou věřitelé budou po Sazce žádat, ještě poroste. Konečnou výši dluhu a seznam věřitelů Sazky získá nejprve soud, který údaje předá insolvenčnímu správci Josefovi Cupkovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám