Hlavní obsah

Čtvrtek je posledním dnem, kdy lze přihlásit pohledávky vůči Sazce

Právo, ČTK, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtvrtek je posledním dnem, kdy mají věřitelé šanci přihlásit své pohledávky za loterijní společnost Sazka. Městský soud v Praze eviduje dosud téměř 400 pohledávek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Provozovatel O2 areny Bestsport přihlásil do insolvenčního řízení se Sazkou pohledávky přesahující 23 miliónů korun. Dokument podepsal i místopředseda představenstva Bestsportu a šéf Sazky Aleš Hušák.

Bestsport, který na sebe podal 31. března insolvenční návrh, přihlásil k soudu 30 dílčích pohledávek mimo jiné za poskytnutí služeb při provozování jednacích místností a konferenčního centra nebo nájem obchodních či skladových prostor. Sazka mu rovněž neodvedla například tržby za prodej vstupenek na koncert Kylie Minogue.

Naopak občanské sdružení Zelený ostrov, přes které jdou peníze na splátky O2 areny, svou obří pohledávku ve výši 8,5 miliardy korun za Sazkou nakonec nepřihlásilo.

Ve středu o tom jednalo, nicméně jeho představitelé se nebyli schopni dohodnout.

PPF nabídla trafikantům úhradu kaucí u Sazky

Nabídka investiční skupiny PPF na převzetí pohledávek z kaucí za loterijní společností Sazka je pro trafikanty zajímavá. Předseda Sdružení trafikantů a prodejců tisku (STAPT) Milan Ságner to ve středu řekl po jednání s managementem PPF.

Nabídku PPF Ságner označil za „pozitivní krok správným směrem“. Členové sdružení jsou podle něj připraveni na spolupráci s novým majitelem Sazky, který vzejde z insolvenčního řízení.

Zástupci PPF informovali sdružení o podrobnostech své nabídky, kterou PPF minulý týden zveřejnila prostřednictvím inzerátů v denním tisku. PPF nabídla drobným prodejcům, kteří provozují loterijní terminály Sazky, že v případě potřeby uhradí kauce, které mají uloženy u Sazky. Ve čtvrtek PPF informovala trafikanty o záměru co nejdříve obnovit plný provoz Sazky a v budoucnu jej rozvíjet novými investicemi.

Ságner uvedl, že další postup sdružení záleží nyní především na jednotlivých trafikantech, protože ne všichni dosud přihlásili své pohledávky za Sazkou do insolvenčního řízení. Tento krok je přitom nutný pro přijetí nabídky PPF. Termín pro přihlášení pohledávek za Sazkou končí ve čtvrtek. Na základě toho, kolik trafikantů přihlásí své pohledávky, rozhodne se STAPT, zda se na základě plných mocí od jednotlivých trafikantů pokusí dostat do věřitelského výboru Sazky.

Slib PPF znamená právně vymahatelný příslib navrácení veškerých finančních prostředků z kaucí, které mají trafikanti u Sazky složeny, uvedl Petr Dohnal, který v prozatímním věřitelském výboru zastupuje společnost Moranda, která patří PPF. Příslib PPF je platný při splnění některých podmínek, jako například té, že obstaravatelé Sazky budou dodržovat dohody se Sazkou a nedají tak záminku k odpojení terminálů.

Reklama

Výběr článků

Načítám