Hlavní obsah

Letiště Praha provede čtrnáctidenní údržbu hlavní ranveje

Novinky, pit
Praha

Letiště Praha provede v období od 10. do 24. května pravidelnou jarní údržbu dráhového systému. Hlavní dráha tak bude z tohoto důvodu uzavřená a všechna přistávající i vzlétající letadla budou používat vedlejší ranvej, uvedla mluvčí letiště Michaela Lagronová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Řízení letového provozu na ruzyňském letišti

Článek

„Přistání budou s ohledem na meteorologické podmínky probíhat převážně ve směru od Prahy, vzlety ve směru na Kladno,“ informovala Lagronová.

Během údržby hlavní dráhy bude noční provoz na vedlejší dráze přerušen. „V době od půlnoci do pěti ráno nebude naplánován na letišti Praha-Ruzyně žádný let. Období od půlnoci do jedné je vyhrazeno pouze pro odbavení provozních nepravidelností,“ dodala mluvčí.

Jarní údržba se zaměří na opravu vzniklých trhlin, zvětralého povrchu, hran a rohů betonových desek. Její součástí bude také odstranění nánosů gumy v místech přistávání letadel. Na závěr bude obnoveno grafické značení a v neposlední řadě dojde i k vylepšení brzdných vlastností ranveje.

V roce 2010 Letiště Praha odbavilo 11,56 miliónu cestujících. Ti mají v letní letové sezóně 2011 k dispozici nabídku 48 leteckých společností spojujících Prahu přímou linkou se 128 destinacemi po celém světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám