Hlavní obsah

Nejdražší apartmá v Británii koupil nejbohatší Ukrajinec

Majitelem nejdražšího rezidenčního bydlení v Británii se stal nejbohatší muž Ukrajiny Rinat Achmetov. Ten si za necelé čtyři miliardy korun koupil dva byty v rezidenčním komplexu One Hyde Park v londýnské čtvrti Knightsbridge, které spojil v třípatrový střešní byt o výměře 2300 metrů čtverečních.

Článek

Nejdražší, nejluxusnější a taky nejprestižnější, to jsou přívlastky, jimiž se honosí apartmány v novém rezidenčním komplexu v Londýně, který se otevřel na konci ledna. Jeden metr čtvereční vyjde v průměru na 1,68 miliónu korun.

Rezidence One Hyde Park stojí, jak napovídá název, nedaleko Hyde Parku, blízko je to tak i do obchodního domu Harrods. Ve čtyřech budovách se nachází celkem 86 luxusních apartmánů, čtyři střešní byty, squashové kurty, kryté zahrady, drahé butiky, golfový simulátor, vinný sklep a dokonce i lázně. [celá zpráva]

O tom, že nejdražší apartmá komplexu koupil právě Rinat Achmetov, informoval deník Financial Times. Koupi potvrdila Achmetovova tisková mluvčí Jelena Dovženková, která uvedla, že oligarchova holdingová společnost System Capital Management (SCM) do One Hyde Parku investovala.

SCM je přední finanční a průmyslovou skupinou na Ukrajině s aktivy v přepočtu asi 305 miliard korun. Firma SCM popsala One Hyde Park jako "jednu z portfoliových investic SCM".

Foto: Profimedia.cz

Rinat Achmetov

Za dva byty měl nejbohatší Ukrajinec zaplatit 136,6 miliónu liber, což představuje asi čtyři miliardy korun. Podle serveru Guardian v nich ale chybí vybavení. Achmetov, jehož bohatství se odhaduje na přibližně 16 miliard dolarů, tak plánuje vynaložit na další úpravy ještě nejméně 60 miliónů liber (asi 1,6 miliardy korun).

Mezi sousedy ukrajinského oligarchy se najdou i známé osobnosti. Jedno apartmá si zde koupila například i popová hvězdička Britney Spearsová. Utratila za něj ale "pouhých" 600 miliónů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám