Hlavní obsah

Apple viní rivala Samsung z kopírovaní iPhonů a iPadů

Novinky, ČTK, pit, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco/Soul

Americký výrobce elektroniky Apple vznesl žalobu proti jihokorejské společnosti Samsung Electronics za údajné kopírování jeho populárních mobilních telefonů iPhone a tabletů iPad. To je jasně vidět na řadě mobilních telefonů a tabletů Galaxy, jak uvedla agentura Reuters. Jde prý doslova o "otrocké" napodobování.

Foto: Novinky

iPhone 4

Článek

Žaloba se soustředí na designové prvky, jako je například vzhled ikon na obrazovce. "Takovýto druh nestoudného kopírování je špatný," řekla mluvčí Applu. Samsung uvedl, že bude na žalobu reagovat "přiměřenými právními prostředky, aby ochránil své duševní vlastnictví".

Foto: Novinky

Apple iPad versus Samsung Galaxy Tab

Podle analytiků bude reakce Samsungu na žalobu pravděpodobně umírněná, protože Apple byl loni druhým největším zákazníkem podniku. Spíše se jedná o jakýsi symbolický krok.

Společnost Apple uvedla mobilní telefony iPhone na trh v roce 2007 a od té doby již prodala více než 100 miliónů těchto přístrojů. Loni firma zahájila prodej tabletů iPad, které se rovněž staly velkým hitem. Aktuálně se prodává již druhá generace iPadu. [celá zpráva]

Patentová válka s Nokií

Apple nebrojí pouze proti Samsungu, už od roku 2009 vede patentovou válku se společností Nokia. Obě firmy se častují vzájemnými žalobami za porušení patentových práv. Začala to v říjnu Nokia, která u federálního soudu v Delawaru podala žalobu na zneužití deseti svých patentů. Apple kontroval žalobou na porušení 13 vlastních patentů.

V poslední žalobě z konce minulého roku Nokia viní iPad z porušení práv ohledně vylepšeného přenosu řeči a dat s využitím programů a inovací u konfigurace antén. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám