Hlavní obsah

Cedule "Zde stavěla Skanska" u nekvalitních silnic musejí zmizet, rozhodl soud

Novinky, pit
Praha

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) musí podle rozhodnutí soudu odstranit „hanlivé cedule“ proti stavební společnosti Skanska, které byly z pokynu ministerstva dopravy rozmístěny na některých úsecích silnic a dálnic. Uvedla to v pondělí Lucie Nováková z oddělení komunikace Skansky.

Článek

Městský soud v Praze předběžným opatřením zakázal ŘSD používat tyto cedule. Jde o to, že na úsecích komunikací postavených Skanskou, kde se objevila nějaká závada, dalo ministerstvo dopravy vztyčit cedule, kde je na jedné straně nápis „Zde stavěla Skanska“, na druhé pak „Musíme to opravit“.

„Výpady pana ministra Bárty a jeho prodloužené ruky ŘSD jsme trpělivě snášeli skoro měsíc. Den za dnem jsme usilovali o korektní komunikaci, nabízeli otevřenou výměnu informací, přinášeli jsme fakta,“ říká k aktuální situaci generální ředitel Skansky Dan Ťok s tím, ŘSD podávala nepravdivé informace o kvalitě práce Skansky, o reklamacích či o posudcích expertů. „Dospěli jsme k závěru, že ji musíme chránit i s pomocí právních kroků“, dodává Ťok.

Újma na dobré pověsti za 50 miliónů

V pondělí právní zástupce společnosti podává u soudu žalobu na ochranu dobré pověsti. Skanska se tímto krokem podle Novákové domáhá zdržení se neoprávněných zásahů do dobré pověsti, omluvy a rovněž přiměřeného zadostiučinění za vzniklou nemajetkovou újmu na dobré pověsti ve výši 50 miliónů korun.

„Jsme přesvědčeni, že postup ministerstva a ŘSD, který vyústil v rozmístění cedulí, nepochybně zasáhl do dobré pověsti společnosti, požadavek na zdržení se neoprávněných zásahů, omluvu a finanční kompenzaci je tak zcela na místě,“ komentuje situaci David Skopal z advokátní kanceláře Pokorný, Wagner & spol., která převzala zastupování společnosti Skanska v této věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám