Hlavní obsah

Benzina otevřela v Česku první kompletně samoobslužnou čerpací stanici

Novinky, pit
Praha
Aktualizováno

Pod názvem Expres 24 spustila společnost Benzina první kompletně samoobslužnou čerpací stanici na českém trhu. Expres 24 je v provozu od 1. dubna ve Vysokém Mýtě, jak uvedl Martin Pavlíček ze společnosti Unipetrol.

Článek

„Expres 24 je první skutečně plně samoobslužná čerpací stanice v ČR. Zákazníci u ní mohou načerpat palivo rychleji a také levněji, protože díky úspoře nákladů můžeme u Expres 24 nabízet nižší ceny,“ řekl Martin Durčák, jednatel Benziny.

"Tato čerpací stanice je na rozdíl od benzínky v Průhonicích plně samoobslužná, tedy bez jakéhokoli personálu," uvedl pro Novinky Václav Loula z Benziny. Jak připomněl, v benzínce ve Vysokém Mýtě je nainstalováno 46 kontrolních čidel. Podle průzkumu motoristé zatím více čerpají naftu než benzín, což odpovídá i celkové poptávce na jednotlivých čerpacích stanicích společnosti Benzina.

Čerpací stanice Expres 24 je v provozu od 1. dubna ve Vysokém Mýtě. Řidičům je k dispozici nonstop. Ti musí k zaplacení použít platební kartu, která se načte, a po načerpání paliva a po odečtení částky opět vyjede z terminálu. V blízké budoucnosti se uvažuje o zavedení hotovostní platby prostřednictvím peněžních automatů na stojanech.

Podle Durčáka se uvažuje o dalších samoobslužných stanicích na několika desítkách vytipovaných míst.

Testování nových značek

Od dubna do konce roku 2011 budou testovány čerpací stanice Orlen (ve Velké Dobré, v Chomutově a Mnichově Hradišti) a Star (dvě v Praze 9, dvě v Novém Městě nad Metují a jedna v Hořicích v okrese Jičín) které vznikly přeměnou sedmi původních stanic Benzina. Tento test by měl podle Durčáka ukázat, zda může být takovýto koncept v České republice úspěšný.

Benzina v současné době provozuje v Česku 337 veřejných čerpacích stanic a je 100% dceřinou firmou holdingu Unipetrol. Tržní podíl Benziny na tuzemském maloobchodním trhu ke konci roku 2010 dosáhl 14,2 %.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám