Hlavní obsah

Před soudem se zpovídá mladík, který měl znásilnit spoluvězně

Právo, ape
Ústí nad Labem

Před Krajským soudem v Ústí nad Labem stanul v úterý 25letý Pavel Gulyáš z Jirkova, který měl loni na jaře ve vazební věznici v Litoměřicích znásilnit o dva roky mladšího spoluvězně. Měl ho nutit i k různým úsluhám, nyní čelí obžalobě ze znásilnění a vydírání.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Před ústeckým krajským soudem stanul 25letý Pavel Gulyáš, který je obžalovaný ze znásilnění spoluvězně a vydírání.

Článek

Podle obžaloby nejméně v jednom případě pod hrozbou fyzického napadení požadoval po mladším spoluvězni orální sex. Ten mu z obavy fyzického násilí vyhověl, protože ho Gulyáš již dříve několikrát napadl.

Obviněný, který o sobě tvrdí, že je heterosexuál, nutil podle státního zástupce spoluvězně i k různým úsluhám. Musel mu odevzdávat vězeňskou stravu, prát prádlo, umývat nádobí, masírovat nohy, stlát postel a vařit kávu. „Musel se plazit s obviněným, který mu seděl na zádech po cele, dále jej nutil pro své obveselení napadat spoluvězně,“ uvádí obžaloba. Vrchní dozorce poté zjistil na těle poškozeného stopy po fyzickém násilí. Muž byl přemístěn na jinou celu.

Gulyáš před soudem jakékoliv znásilnění a trýznění spoluvězně popřel. „To se nestalo, není to pravda,“ řekl s tím, že trvá na výpovědi z přípravného líčení. V té ale přiznal, že mladšímu spoluvězni dva až čtyřikrát nafackoval za drobnosti. Pár facek rozdal i některým dalším spoluvězňům.

Gulyáš už zkušenosti z vězení měl, už si odseděl 27 měsíců za drogové delikty. Sám drogy bral a vyráběl pervitin. Ostatní spoluvězni v cele byli ve vazbě poprvé.

Předsedkyně senátu před výpovědí poškozeného vykázala ze soudní síně veřejnost, soud bude pokračovat ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám