Hlavní obsah

Muž, který v březnu vyhrál přes tři milióny, se přihlásil jako věřitel Sazky

Právo, Novinky, pro, pit
Aktualizováno

Insolvenčnímu správci Sazky Josefu Cupkovi se už hlásí i miliónoví výherci ve Sportce. V pondělí dopoledne byla zveřejněna přihláška pohledávky ve výši 3,3 miliónu korun, kterou podal muž ze středních Čech. Sazka mu vyplatila jen 50 000 korun. Zbytek přihlásil jako pohledávku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Jako ostatní věřitelé se kromě velkých společností hlásí především provozovatelé terminálů Sazky, kteří mají u loterijní společnosti složeny kauce. Většinou jde o sumy mezi 30 a 50 tisíci korunami.

Výherce, jehož údaje jsou ve veřejném insolvenčním rejstříku, správně tipoval čísla v tahu 6. března. Z výhry dostal v sídle loterijní společnosti sumu 50 000 korun.

Sazka tvrdí, že výhry vyplácí, dříve uvedla, že se jedná pouze o výhry do půl miliónu korun. Stále nevyplatila ani lednový jackpot 103 miliónů korun.

Jako věřitel se v pondělí přihlásila i společnost Telefónica. Sazka jí dluží 205 miliónů korun, které vybrala na svých terminálech při dobíjení tzv. Go kupónů.

Čas na vyplacení až dva měsíce

„Při výhře nad dva milióny korun může být výherci v sídle společnosti v den, kdy se osobně přihlásí a je mu zkontrolována platnost potvrzení o sázce, vyplaceno až 400 tisíc korun v hotovosti,“ uvedl mluvčí Sazky Jan Tuna s tím, že přesnou výši zálohy si zvolí samotný výherce.

V ten samý den začne podle Tuny běžet lhůta 60 dnů na vyplacení celé výhry. U výher do dvou miliónů korun je výše možné zálohy stejná, lhůta na vyplacení celé výhry je pak 30 dnů.

„Sazka připomíná, že i nadále přijímá sázky a vyplácí výhry,“ dodal Tuna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám