Hlavní obsah

V Sazce právě probíhá kontrola účetnictví

Právo, jon, pro
Praha
Aktualizováno

V loterijní společnosti Sazka, která je od úterka v úpadu, podle informací Práva od rána probíhá místní šetření finančního úřadu kvůli kontrole účetnictví. Do budovy Sazky se dostavili úředníci daňové správy a začali kontrolovat účetnictví společnosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek

Článek

„Získali jsme z veřejných zdrojů podnět, že v Sazce může docházet k manipulaci s účetními doklady. Dal jsem proto podnět daňové správě, zda by nebylo na místě zahájit místní šetření, aby v Sazce bylo zajištěno pravdivé a věrohodné účetnictví ve prospěch daňových poplatníků. Nejsem informován, zda šetření probíhá. Pokud ano, daňová správa patrně podnět vyhodnotila jako relevantní,“ řekl Právu ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Kalousek odmítl, že by hájil zájmy věřitelů. „Věřitelé si musí své zájmy ochránit sami podle insolvenčního zákona,“ uvedl Kalousek.

Daňová správa se ke kontrole v Sazce nechtěla vyjádřit. „V tuto chvíli nemohu tuto informaci ani potvrdit, ani vyvrátit,“ řekl Právu vrchní ředitel daňové správy Jan Knížek.

„Sazka dnes probíhající kontrolu místního finančního úřadu vítá, protože jednoznačně prokáže, že loterijní společnost má své účetnictví v naprostém pořádku a podnět z veřejných zdrojů se nezakládá na pravdě,“ sdělil k celé věci mluvčí Sazky Jan Tuna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám