Hlavní obsah

Úvěr od firmy Gladiolus nepřipadá v úvahu, vzkazují věřitelé Sazky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prozatímní věřitelský výbor loterijní společnosti Sazka odmítá uzavření smlouvy o úvěru se společností Gladiolus, neboť by to bylo v rozporu s insolvenčním zákonem. Výbor se sešel na svém prvním jednání v úterý po vyhlášení úpadku na Sazku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Výbor zároveň za svého předsedu zvolil advokáta Josefa Novotného, který zastupuje jednoho z věřitelů Sazky, společnost KKCG.

Výbor jednal o možnosti úvěru 2,5 miliardy Kč pro Sazku od společnosti Gladiolus. Tu spoluvlastní společnosti Penta a E-Invest Martina Ulčáka.

Prozatímní věřitelský výbor Sazky tvoří největší věřitelé firmy, a to společnost Moranda, firma Siderius, společnost KKCG Structured Finance, GTECH Corporation a Česká spořitelna.

Od úterý je Sazka v úpadku

V úterý prohlásil Městský soud v Praze na Sazku úpadek. Zároveň ustanovil insolvenčním správcem firmy Josefa Cupku a rozhodl o svolání schůze věřitelů na 26. května. Věřitelé, kterým firma dluží, mají 30 dní na to, aby se o své pohledávky přihlásili. Jsou mezi nimi velké společnosti jako PPF, KKCG nebo Česká spořitelna. Jako věřitelé Sazky se chtějí přihlásit také sportovní svazy, jak v úterý uvedla Česká televize.

Způsob řešení úpadku soud zatím nestanovil. Má na to lhůtu do tří měsíců od rozhodnutí o úpadku, a to nejdříve po svolané schůzi věřitelů. Sazka je v insolvenčním řízení od ledna. V úvahu přichází konkurz a reorganizace. Druhá možnost je více pravděpodobná, protože se pro ni vyslovily všechny strany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám