Hlavní obsah

Volvo věří v lepší zítřky, nabírá přes tisíc zaměstnanců

Novinky, pit
Stockholm

Švédská automobilka Volvo, vlastněná čínskou firmou Geely, plánuje přijmout 1200 nových zaměstnanců a rozšířit kapacitu svých závodů v Evropě. Spoléhá na silnou celosvětovou poptávku po jejích produktech, jak informovala agentura Reuters.

Foto: maž, Novinky

Volvo XC60 3,2 AWD

Článek

Generální ředitel Volva Stefan Jacoby očekává, že automobilka v letošním roce prodá podstatně víc vozů v porovnání s loňskem. V souvislosti s tím hodlá přijmout nové zaměstnance především ve Švédsku a v Belgii.

"Investujeme do naší budoucnosti," řekl Jacoby. "To znamená, že musíme tvrdě pracovat, abychom byli z hlediska nákladů i nadále konkurenceschopní... Naše auta se prodávají velmi dobře po celém světě,“ dodal.

Jacoby uvedl, že Volvo investuje do zvýšení kapacity ve svých závodech v Evropě, neboť poptávka po jeho vozech roste jak ve Spojených státech, tak v Evropě i v Číně. Velký zájem je o jeho sportovní model XC60.

Investice do budoucna

"V současné době je však velmi obtížné dělat správné předpovědi ohledně vývoje na trhu s automobily,“ připomněl Jacoby. Švédská automobilka uvedla, že hodlá investovat až 11 miliard dolarů (skoro 192 miliard korun) v průběhu příštích pěti let do vývoje nových produktů a zařízení.

Geely, která spadá do Geely Automobile Holdings, převzala Volvo od amerického koncernu Ford v létě 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám