Hlavní obsah

Hušák: Návrh na insolvenci jsem podat musel, ale budu dál bojovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák neměl v pátek jinou možnost, než podat na firmu insolvenční návrh. Řekl to v neděli v České televizi. Uvedl, že ve firmě bude dál bojovat za to, aby sportovním svazům zůstal co největší podíl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Aleš Hušák

Článek

Hušák nařkl věřitele, mezi něž patří například firma KKCG Karla Komárka nebo skupina PPF z toho, že ve skutečnosti nechtějí dostat peníze za pohledávky ale proniknout do firmy.

Šéf Sazky v ČT opět  tvrdil, že firma vyplácí výhry, ačkoliv zástupce ministerstva financí chvíli na to řekl, že si stěžovalo několik lidí, že výhry nedostali, jde řádově o milióny korun. Ministerstvo financí zahájilo s firmou řízení o odebrání licence. [celá zpráva]

Soud nyní může kdykoliv poslal Sazku do insolvence a rozhodnut o vyhlášení konkurzu či reorganizaci společnosti. Druhá možnost je pravděpodobnější, protože se pro ni vyslovují všechny strany.

Úvěr od Penty nevyšel

Hušák prosazoval dohodu se společnostmi Penta a E-Invest, od nichž měl dostat úvěr 2,5 miliardy korun. Tu ale insolvenční správce odmítl. V ČT řekl, že na dohodu s tímto duem tlačili politici. Konkrétní ale nebyl.

"Od léta 2010 byli naši akcionáři, ale i vedení pod silným tlakem některých politiků, kteří říkali, domluvte se s Pentou, když se domluvíte s Pentou, bude všechno fungovat," uvedl šéf Sazky. Podobný postoj prý zastávali i někteří akcionáři, kteří však nyní "přeskočili na druhou stranu".

O úvěru nyní rozhodne věřitelský výbor, který však tvoří společnosti, které už daly najevo, že se v Sazce chtějí angažovat. Velmi pravděpodobně ho tak odmítnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám