Hlavní obsah

UniCredit Bank zvýšila svůj čistý zisk

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

UniCredit Bank v loňském roce zvýšila čistý zisk na tři miliardy korun, což představuje meziroční růst o 8,5 procenta. V roce 2009 činil čistý zisk banky 2,768 miliardy korun. Uvedl to mluvčí banky Tomáš Pavlík.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Vklady klientů meziročně vzrostly o 1,5 procenta. Celková aktiva banky v porovnání s rokem 2009 stoupla o 2,1 procenta. Vlastní kapitál banky vzrostl o 5,9 procenta ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, zvýšila se i kapitálová přiměřenost.

„Loňský rok potvrdil to, co naznačovaly již jeho první měsíce. Díky celkovému oživení ekonomiky a tím i obchodu banky došlo k potvrzení pozitivního trendu růstu v mnoha klíčových parametrech hospodaření naší banky,“ sdělil k výsledkům generální ředitel banky Jiří Kunert.

Z tuzemských bank zaznamenala v roce 2010 největší zisk ČSOB, a to 13,47 miliardy korun. Komerční banka dosáhla 13,33 miliardy korun, Česká spořitelna ohlásila 12,05 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám