Hlavní obsah

Miliardář Komárek kupuje ruský ropný terminál

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost KKCG SE, která je mateřskou společností finanční a investiční skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, uzavřela memorandum se společností OOO ITERA na koupi ropného terminálu v blízkosti města Okťabrsk v Samarské oblasti. Uvedl to mluvčí KKCG Dan Plovajko.

Foto: Reuters

Běloruská rafinérie postavená u ropovodu Družba. Ilustrační foto

Článek

Komárkova společnost se stane 100procentním vlastníkem tohoto ropného terminálu po dokončení celé transakce, která by měla proběhnout ještě v polovině letošního roku. Společnost požádala o souhlas k realizaci této investice ruský antimonopolní úřad. Cena transakce sdělena nebyla.

„Ruská federace je jedním z regionů, ve kterém chceme dlouhodobě rozvíjet naše aktivity. Vyhledáváme zejména vhodné investiční příležitosti v jedné z hlavních oblastí našeho podnikání, tedy v oblasti ropy a zemního plynu,“ sdělil k investici výkonný ředitel KKCG Jiří Radoch s tím, že Okťabrský ropný terminál je perspektivní investicí.

Okťabrský ropný terminál se nachází v blízkosti města Okťabrsk necelých 200 kilometrů od města Samara v Samarské oblasti. Díky připojení k ropovodu Družba, lodnímu, železničnímu i silničnímu spojení má strategickou polohu. Terminál s roční kapacitou překládky 3,4 miliónu tun ročně byl dostavěn v roce 2010 a v letošním roce uveden do provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám