Hlavní obsah

Dopravu v Praze letos zbrzdí 150 stavebních akcí

Právo, Hynek Paštěka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Praha letos chystá zhruba 150 stavebních akcí, které budou mít vliv na dopravu v hlavním městě. Dvě desítky z nich jsou považovány za nejvýznamnější. Jsou to především rekonstrukce tramvajových tratí, opravy komunikací, kanalizace nebo vodovodu.

Foto: Petr Blahuš, Právo

Doprava na Nuselském mostě v Praze

Článek

Opravy a rekonstrukce budou letos probíhat zejména v době prázdnin, kdy podle statistik klesá doprava v metropoli zhruba o deset procent. Současně jsou i nižší požadavky na provoz městské hromadné dopravy.

“Dopravní situaci v Praze letos nejvíce omezí stavba Městského okruhu a prodloužení trasy metra A,“ řekl první náměstek pražského primátora Karel Březina (ČSSD).

Jak již Právo informovalo, metropoli čeká také rekonstrukce několika tramvajových tratí, oprava dilatací Nuselského mostu, kdy budou v provozu vždy dva pruhy v každém směru, nebo rekonstrukce kanalizace pod křižovatkou Čechův most, Na Františku a Dvořákovo nábřeží. [celá zpráva]

„Všechny akce s realizací přes prázdniny skončí nejpozději před posledním srpnovým víkendem. U akcí, kde jsou investory Technická správa komunikací, pražský dopravní podnik a odbor městského investora pražského magistrátu, je na stavbách požadován nejméně dvousměnný provoz. Pokud to situace dovolí z hlediska hluku a technologických postupů, je možný i nepřetržitý provoz,“ dodal Březina.

Dopravu v Praze omezí i několik kulturních a společenských akcí, jako například Pražský maraton, Týden mobility či běžecký závod Běchovice – Praha.

Výběr z hlavních stavebních akcí s dopadem na dopravu:
1.7. –  1.9. Rekonstrukce tramvajové trati Smetanovo nábřeží – Křižovnická
1.9. – 30.9. Rekonstrukce tramvajové trati Masarykovo nábřeží
1.7. – 31.7. Rekonstrukce kanalizace Čechův most a křižovatka ulic Na Františku a Dvořákovo Nábřeží
1.5. – 31.11. Oprava dilatací Nuselského mostu
1.6. – 31.8. Rekonstrukce ulice Milady Horákové v úseku ulic Letenský tunel – U Sparty
1.7. – 22.10. Tramvajová trať Modřany – Komořany společně s rekonstrukcí trati Podolské nábřeží
1.7. – 31.8. Obnova vodovodu a kanalizace v ulici Na Slupi a Vyšehradská
1.8. – 31.8. Rekonstrukce kanalizace v ulici Chotkova
1.8. – 31.8. Oprava povrchu ulice Sokolská v úseku ulic Žitná a Ječná
22.10. – 7.11. Oprava tramvajové trati na Náměstí bratří Synků

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám