Hlavní obsah

Škodovce se daří, loni zdvojnásobila provozní zisk

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wolfsburg
Aktualizováno

Tuzemská automobilka Škoda Auto v roce 2010 více než zdvojnásobila provozní zisk na 447 miliónů eur (asi 10,9 miliardy Kč). Vyplývá to ze čtvrteční zprávy mateřské společnosti Volkswagen. Prodej automobilky s okřídleným šípem loni stoupl o 11,5 procenta na rekordních 763 000 vozů, což je osmý rekord v řadě.

Článek

O škodovky byl v loňském roce zájem především na rozvíjejících se trzích v Číně, Indii a Rusku. Firma rovněž potvrdila svou primární pozici na českém trhu.

Provozní zisk koncernu Volkswagen v roce 2010 stoupl přibližně čtyřikrát na rekordních 7,1 miliardy eur (asi 172,4 miliardy Kč). Firma má rekordní ambice i v letošním roce.

Volkswagen je v současné době největší automobilkou v Evropě. Jeho plány počítají s tím, že do roku 2018 se stane největším světovým výrobcem automobilů. "Jsme velmi spokojeni s naší současnou výkonností a očekáváme silné první čtvrtletí na všech frontách," uvedl sebevědomě výkonný ředitel Volkswagenu Martin Winterkorn.

Do roku 2018 by německý koncern rád prodal celosvětově přes deset miliónů vozů a hodlá vytvořit více než 50 000 nových pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám