Hlavní obsah

Stávka německých strojvůdců se promítne i v Česku

Novinky, pit
Praha

V pátek dopoledne se uskuteční další z několikahodinových stávek strojvedoucích odborové organizace GDL v Německu. Vlaky se na německém území zastaví od 8:30 do 11:30. Stávka se dotkne také některých mezistátních vlaků. Její dopady se na našem území projeví v průběhu velké části dne. Uvedl to mluvčí Českých drah (ČD) Petr Šťáhlavský.

Článek

„Cestujícím doporučujeme využít při cestě z Děčína a Ústí nad Labem do Prahy vnitrostátní spoje. Také v úseku Praha – PardubiceBrno – Břeclav doporučujeme využít vnitrostátní spoje nebo vlaky, které mají plánovanou výchozí stanici v Praze, v úseku Praha – Česká Třebová doporučujeme využít především vlaky směřující na Olomouc,“ informoval Šťáhlavský.

Cestujícím, kteří plánují využít vlaky jedoucí z Německa přes Prahu a Brno do Rakouska, na Slovensko a do Maďarska, doporučují ČD sledovat aktuální informace na www.cd.cz/omezeniprovozu a www.cd.cz/mapa.

Stávka v Německu se podle Šťáhlavského pravděpodobně dotkne ve směru z Německa těchto vlaků: EC 171 Hungaria Berlín – Budapešť; EC 173 Vindobona Hamburg – Villach; EC 175 Jan Jesenius Hamburg – Budapešť; EC 177 Johannes Brahms Berlín – Vídeň.

Nelze vyloučit zpoždění také u dopoledního spoje Ex 355 Albert Einstein Mnichov – Praha.

Vlaky do Německa pojedou v České republice podle plánovaných jízdních řádů a ukončení stávky vyčkají v Bad Schandau nebo v Drážďanech. Stávka se může dotknout spojů EC 176 Johanes Brahms Brno – Hamburg a EC 178 Alois Negrelli Praha – Štětín.

Reklama

Výběr článků

Načítám