Hlavní obsah

Titul Podnikatel roku získal výrobce potravinových doplňků

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zakladatelé a majitelé společnosti Walmark bratři Adam, Mariusz a Valdemar Walachovi získali prvenství v soutěži Podnikatel roku 2010 České republiky. Ocenění převzali z rukou ministra zahraničních věcí Karla Schwarzenberga a Magdaleny Souček, vedoucí partnerky firmy Ernst & Young, která soutěž v ČR od roku 2000 vyhlašuje.

Článek

Vítěz národní soutěže postupuje do klání o titul světového podnikatele roku v Monte Carlu. Firma je největším výrobcem a distributorem doplňků stravy, vitaminů a volně prodejných léků ve střední a východní Evropě s dceřinými společnosti na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Litvě, Lotyšsku, Rumunsku, Bulharsku a ve Francii.

Kromě prodeje prostřednictvím vlastních poboček vyváží společnost Walmark, jejíž historie sahá do roku 1990, své výrobky do více než tří desítek zemí. Všechny produkty společnost vyrábí ve farmaceutickém závodě v Třinci. Celkem zaměstnává 850 lidí.

„Připravujeme stále více volně prodejných léků, aby si náš zákazník mohl ve stejné kategorii vybrat buď doplněk stravy, nebo volně prodejný lék. Už takto nabízíme pokrytí chřipky, bolesti v krku i kašle,“ říká Adam Walach s tím, že na vývoji nových produktů pracuje přibližně dvacet lidí. Společnost spolupracuje například s Univerzitou Palackého v Olomouci a dalšími laboratoři ve světě.

Minulý rok si ocenění odnesl zakladatel firmy Alwil Software Eduard Kučera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám