Hlavní obsah

Do Egypta po dvou týdnech odletěli čeští turisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do egyptského letoviska Hurghada odletěly v sobotu ráno desítky českých turistů. Cestovní kanceláře po dvou týdnech zrušily omezení, které na cesty kvůli nepokojům v Egyptě měly.

Foto: Profimedia.cz

Chrám Karnak v egyptském Luxoru. Ilustrační foto

Článek

Letadlo Travel Service odletělo ve 3:40 hodin ráno. Téměř do posledního místa obsazený charter Českých aerolinií vzlétl krátce po deváté hodině.

"Letadlo jsme dnes do Egypta vypravili, další charter chystáme na příští sobotu," řekla mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Cestující se k odbavení na letišti před letem ČSA začali scházet zhruba dvě hodiny před odletem. Převládali mladší lidé, ale cestovaly i rodiny s dětmi. "Zájezd jsme si pořídili již na podzim. Samozřejmě jsme měli obavy, ale v cestovní kanceláři nás ujistili, že v Hurghadě nám nic nehrozí," uvedla žena cestující se zhruba desetiletým synem.

S ČSA do Hurghady vyrazila i skupinka potápěčů z potápěčského centra Lighthouse, které se specializuje na Rudé moře. Nikdo ze zhruba desetičlenné skupiny nejevil známky nervozity, část účastníků již v Egyptě dříve byla a současná situace je neznepokojovala.

Z velkých cestovních kanceláří své klienty do země vysílá například CK Fischer, Exim Tours a Blue Style. Zájem o dovolenou v Egyptě je mezi českými turisty vysoký i přesto, že ministerstvo zahraničí cestování do této severoafrické země stále nedoporučuje.

Lety do Egypta obnovily i cestovní kanceláře z Velké Británie. Slovenské cestovní kanceláře plánují odlety do Egypta na konec února.

Reklama

Výběr článků

Načítám