Hlavní obsah

Nemocný Jobs se sešel s Obamou

– Woodside
Novinky, pit

Šéf společnosti Apple Steve Jobs, o kterém média informovala, že mu zbývá pouhých šest týdnů života kvůli jeho nemoci, se ve čtvrtek sešel s americkým prezidentem Barackem Obamou. Schůzky se účastnili i další ředitelé technologických firem, aby s Obamou řešili posílení investic do výzkumu, vývoje a vzdělávání, což má přispět k vytvoření nových pracovních míst v IT sektoru.

Foto: Profimedia.cz

Steve Jobs v roce 2000 a v roce 2010

Článek

Pozornost médií přitahuje právě pětapadesátiletý Jobs, který v lednu odešel na zdravotní dovolenou a spekuluje se o jeho rapidně se zhoršujícím zdraví. Časopis National Enquirer uveřejnil fotografie z 8. února, které zachycují Jobse vyzáblého na kost, jak se svou manželkou Lauren Powellovou míří na snídani před návštěvou Stanfordova střediska pro léčbu rakoviny v kalifornském Palo Altu. [celá zpráva]

Při schůzce dvanácti mocných mužů s Obamou nedostali reportéři možnost Jobse vůbec spatřit, natožpak vyfotit.

Podle agentury Reuters se setkání kromě Jobse zúčastnil například i zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, šéf Googlu Eric Schidt nebo generální ředitel společnosti Oracle Larry Ellison.

Hostitelem celé akce se stal investor John Doerr, který poskytl své sídlo ve Woodside, na předměstí San Franciska. „Společně mimo jiné diskutovali o přínosu nových investic do vzdělání,“ uvedl mluvčí Bílého domu Jay Carney.

S nemocí bojuje statečně

Na snímcích je vidět, jak na něm visí džíny a šedý svetr, který má namísto svého oblíbeného černého roláku. Podle listu váží už jen 60 kilogramů, zatímco před onemocněním vážil 80 kilogramů. Jeho řídnoucí vlasy naznačují, že opět podstupuje chemoterapii. Mluvčí kalifornské kliniky léčení Jobse odmítla komentovat, stejně tak žádné informace nepodává ani společnost Apple.

Steve Jobs, jehož majetek je odhadován na šest miliard dolarů, podle listu bojuje s onemocněním velmi statečně. Podle lékařů málokterý pacient s rakovinou slinivky přežije déle než pět let, šéf Applu, který trpí vzácnou formou tohoto onemocnění, už svádí bitvu o život sedm let. V roce 2009 podstoupil transplantaci jater a poté se léčil ve Švýcarsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám