Hlavní obsah

Z úřadů práce nezůstane kámen na kameni, potvrdila Sněmovna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Velkou reorganizací projdou jednotlivé úřady práce. Místo desítek úřadů se stovkami poboček vznikne podle koaliční poslanecké předlohy ředitelství a pracoviště v krajích a v pověřených obcích. Senátní veto návrhu zákona ve středu přehlasovala Sněmovna navzdory kritice opozice. Nyní se již čeká pouze na podpis prezidenta Václava Klause.

Článek

Nová struktura úřadů práce přinese podle předkladatelů úspory a jednotné rozhodování. Kritici z řad opozičních poslanců ale tvrdili, že se úřady vzdálí lidem. Zpochybňovali také úspory a předloze vyčítali desítky chyb i to, jakým způsobem byla předložena.

V současnosti existuje 77 samostatných úřadů práce s 250 pracovišti zaměřenými na zaměstnanost a se zhruba 400 pobočkami státní sociální podpory. Podle návrhu zákona, který by měl platit od dubna, vznikne pražské ředitelství úřadu práce, 14 krajských poboček a kontaktní pracoviště ve 226 pověřených obcích.

Reklama

Výběr článků

Načítám