Hlavní obsah

Čechy má z Egypta do neděle dostat šest charterových letů

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

České turisty rekreující se v egyptských letoviscích poletí do neděle vyzvednout šest charterových letadel. Uvedl to Tomio Okamura, viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

Foto: Profimedia.cz

Večerní Hurghada

Článek

„Do konce tohoto týdne poletí pro české turisty do egyptských letovisek šest charterových letadel, z toho pět zajistí letecká společnost Travel Service a jedno České aerolinie,“ sdělil Okamura s tím, že většina letů směřuje do Hurghady.

Pro leteckou společnost Travel Service, s níž spolupracuje například Exim Tours, Čedok, Firo, Fischer a další, to budou podle Okamury poslední lety, jelikož tyto cestovní kanceláře zájezdy do Egypta až do poloviny února zrušily. Situace se bude průběžně vyhodnocovat.

Jak pro Novinky uvedl mluvčí CK Fischer Dan Plovajko, do Egypta uskuteční jeden prázdný let, který v Egyptě pouze nabere cestující, jimž končí pobyt. "Klientům, kteří mají objednaný pobyt v Egyptě v druhé polovině února a v březnu, nabízíme možnost výběru jiných destinací," připomněl Plovajko s tím, že stav je tak ohledně změny zájezdu půl na půl. "Více odhlášení máme z Moravy," zakončil mluvčí.

Pokud jde o let ČSA, se kterými spolupracuje Blue Style a několik menších cestovních kanceláří, tak se v nejbližších době podle Okamury se rozhodne, zda budou chartery pokračovat, jelikož by v tomto letu měli být i turisté, kteří i v této situaci směřují do Egypta na dovolené.

Situace zatím v normálu

Během pátečního dopoledne je podle Okamury situace v egyptských letoviscích v normálu a pobyty nejsou v zásadě narušeny. V Egyptě se nyní nachází přibližně 800 českých turistů.

V současné době se pohybují ztráty českých leteckých společností způsobené situací v Egyptě kolem 100 miliónů korun a ztráty cestovních kanceláří kolem 50 miliónů korun. „Ztráty však budou narůstat i v následujících měsících, i kdyby se situace uklidnila, jelikož nastartovat stoprocentní důvěru turistů v tuto destinaci bude trvat delší dobu,“ připomněl Okamura.

Egypt navštívilo ročně až 170 000 českých turistů a byl sedmou nejpopulárnější českou zahraniční dovolenkovou destinací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám