Hlavní obsah

Investiční bankéře loni nejvíc platila Deutsche Bank

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt/Londýn

Největší německá banka Deutsche Bank v loňském roce odměňovala nejštědřeji své investiční bankéře, když jim zvýšila mzdu průměrně o 16 000 eur na 373 000 eur (asi devět miliónů korun). To je nejvíc ze všech investičních bank působících na newyorské Wall Street, jak připomíná agentura Reuters.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Generální ředitel největší německé banky Deutsche Bank Josef Ackermann

Článek

V porovnání s německým obrem vyplácela například americká banka Goldman Sachs svým zaměstnancům v průměru „jen“ 431 000 dolarů (asi 7,5 miliónu korun)

Německá banka loni zvýšila počet zaměstnanců ve své divizi investičního bankovnictví o 12 procent a většina z nich pracuje v Londýně, New Yorku a Frankfurtu.

Celkové mzdové náklady banky stouply taktéž o 12 procent na 12,7 miliardy eur. Pro divizi investičního bankovnictví bylo vyčleněno na mzdových výdajích 5,9 miliardy eur.

Finanční krize z roku 2008 znamenala změnu, pokud jde o strukturu odměn mnoha bank. Finanční instituce byly nuceny na nátlak jednotlivých vlád i regulačních úřadů značně omezit prémie, nicméně jako kompenzaci zvedly základní platové hladiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám