Hlavní obsah

Karlovarští celníci prodali v dražbě stádo krav za 110 000 korun

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

Neobvyklou dražbu devítihlavého stáda skotu, která se uskutečnila v sobotu v budově Celní správy v Karlových Varech, vyhrál s nejvyšším příhozem 110 tisíc korun chovatel z Chabařovic u Ústí nad Labem Bohuslav Holeček. Vyvolávací cena stáda, které tvoří tři býci, čtyři březí jalovice a dvě krávy, byla přitom 35,6 tisíc korun.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Záber z aukce dobytka v zasedací síni Celní správy v Karlových Varech.

Článek

Do dražby se přihlásilo šest dražitelů, ale jen tři z nich se aktivně do dražby zapojili. „Stádo jsem koupil na chov,“ uvedl vítěz dražby. „Stádo jsem viděl na fotografiích, a proto mi přijde částka přiměřená,“ pokračoval. „Měl jsem s sebou 150 tisíc korun, ale tak vysoko jsem jít nechtěl,“ uvedl. „To, co jsme přihodil, bylo téměř moje maximum,“ dodal zemědělec, který se chovem hovězího skotu zabývá druhým rokem. „Mám doma v Chabařovicích dvacetihlavé stádo, které chci rozšířit. Chovám skot pro maso,“ poznamenal.

Dražbu prováděl referent celníků na exekuce a vymáhání dluhů Josef Svoboda. „Myslím, že dražba byla úspěšná,“ hodnotil. „Jsme spokojeni, protože bylo dosaženo částky 110 tisíc korun, což stačí k úhradě naší pohledávky,“ dodal s tím, že odhadní cena byla 107 tisíc korun a vyvolávací cena třetinová, tedy zmiňovaných 35,6 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám