Hlavní obsah

Obamovi bude v ekonomických věcech radit šéf General Electric

Washington

Šéf největšího amerického konglomerátu General Electric Jeffrey Immelt se stane předsedou nového poradního sboru amerického prezidenta Baracka Obamy zaměřeného na podporu ekonomického růstu a podnikatelského sektoru. Sdělil to Bílý dům.

Článek

Zároveň svůj odchod z čela jiného prezidentova poradního sboru, který se počátkem února rozpustí, oznámil bývalý šéf centrální banky Paul Volcker.

Skupina s názvem Prezidentova rada pro pracovní místa a konkurenceschopnost se bude snažit nalézt způsoby, jak povzbudit podnikatele k přijímání zaměstnanců a investicím. Obama oficiálně oznámí Immeltovo jmenování později při návštěvě závodu GE v Schenectady ve státě New York.

Podle Immelta je důležité, aby veřejný i soukromý sektor spolupracovaly na podpoře ekonomiky. „Mezi veřejným a soukromým sektorem je vždy zdravé napětí, nicméně v této době musíme všichni sdílet odpovědnost za další ohledně naší konkurenceschopnosti,“ připomněl Immelt, jehož stanovisko publikoval The Washington Post.

Obama po listopadových volbách do Kongresu přehodnocuje svou dosavadní nepřátelskou politiku vůči podnikatelské sféře a slibuje omezit byrokratickou a regulační zátěž. Změnil již celý ekonomický tým Bílého domu, který namísto Lawrence Summerse povede zkušený komunikátor z doby Billa Clintona Gene Sperling. Šéfem svých poradců Obama jmenoval bankéře a bývalého Clintonova ministra obchodu Williama Daleyho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám