Hlavní obsah

Student Agency zvedne ceny kvůli pohonným hmotám a mýtu

– Brno
Novinky, pit

Český dopravce Student Agency zdražuje od příštího pondělí ceny jízdného na vnitrostátních autobusových linkách v Česku o pět až deset korun kvůli rostoucím cenám pohonných hmot a mýtného. Uvedl to mluvčí společnosti Aleš Ondrůj s tím, že výjimkou je jízdné na trasách Praha – Liberec a Praha – Brno, kde se ceny nemění.

Článek

„Přes výrazný růst nákladů v podobě zvyšování cen pohonných hmot a mýta, a to až o 25 %, zatím udrží Student Agency stávající úroveň cen na linkách PrahaBrno a Praha – Liberec. Nemění se ani ceny přímých mezinárodních jízdenek. U dalších linek společnost upravuje ceny jízdenek minimálně, a to pouze o 5 až 10 Kč,“ informovala obchodní ředitelka společnosti Ivana Kašická s tím, že k podobným úpravám přistoupili i další dopravci či poskytovatelé služeb.

Například cena kreditové jízdenky na trase Praha – Karlovy Vary, která je nyní 100 korun, se zvedne na 110 korun. Cena otevřené jízdenky nebo jízdenky na pevné datum poskočí ze 140 na 150 korun.

Jak připomněl Ondrůj, žluté autobusy přepravily loni na vnitrostátních a mezinárodních linkách celkem 4,9 miliónu cestujících oproti 4,3 miliónu v roce 2009. „Při započtení nepravidelné zájezdové přepravy činí celkový počet přepravených v roce 2010 téměř 5,3 miliónů cestujících,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám