Hlavní obsah

Vítek: Sazka se chová arogantně a řídí ji diletanti

Podnikatel Radovan Vítek v neděli ve vysílání České televize potvrdil, že v pondělí podá insolvenční návrh na akciovou společnost Sazka, která mu prý dluží bezmála 1,5 miliardy korun. Návrh bude soudu zaslán prostřednictvím české firmy Moranda, která od Komerční banky odkoupila pohledávku vůči Sazce. Podle Vítka se vedení Sazky chová arogantně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Podnikatel Radovan Vítek

Článek

"Nemám jinou variantu," řekl Vítek, podle kterého jsou pohledávky vůči Sazce po lhůtě splatnosti a vedení loterijní firmy se prý chová arogantně. Dodal, že podmínky pro podání insolvenčního návrhu na Sazku jsou splněny.

"Sazku řídí diletanti, absolutní," prohlásil Vítek a mimo jiné dodal, že společnost  prakticky již pouze dožívá a vykazovaný zisk z loterijní činnosti má klesající tendenci. Nyní podle Vítka hraje vedení Sazky především o čas.

Hušák odmítl přijít

Podle předsedy představenstva a šéfa Sazky Aleše Hušáka loterijní firma ale není právně ani ekonomicky v insolvenční situaci a případnému návrhu na zahájení insolvenčního řízení se bude bránit všemi právními prostředky. Hušák dodal, že podání návrhu nebude mít vliv na činnost společnosti.

Vítek je největším věřitelem Sazky a své pohledávky vyčíslil na bezmála 1,5 miliardy korun, což loterijní společnost neuznává. Podnikatel již dříve vyzval akcionáře Sazky k rychlému řešení situace a výměně jejího vedení.

Účast v pořadu odmítl šéf Sazky Hušák s tím, že Vítek je spojován s penězi nejasného původu.

Sazka čelí problémům plynoucím zejména z nutnosti vysokých splátek za půjčky a dluhopisy, kterými financovala stavbu pražské vysočanské O2 areny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám