Hlavní obsah

Rating Sazky se dostal na samotné dno, na stupeň D

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rating dlouhodobých závazků loterijní společnosti Sazka se propadl z dosavadní známky CC na nejnižší stupeň D. Ratingová agentura Standard & Poor's tímto hodnocením upozorňuje investory, že firma není nadále schopna splácet své dluhy.

Článek

Agentura konstatuje, že 12. ledna měla Sazka zaplatit část jistiny a úrok z dluhopisu vydaného v hodnotě 215 miliónů eur (zhruba 5,2 miliardy Kč) a splatného v roce 2021. "Vyrozuměli jsme, že Sazka zaplatí pouze celou splátku úroku, nesplatí však jistinu," uvedla S.

Sazka zaslala majitelům dluhopisu 6. ledna oznámení, že bude schopna zaplatit jen splatný úrok, ale už ne jistinu. Firma dále informovala, že iniciovala jednání s věřiteli o vyřešení situace a o novém splátkovém kalendáři.

Sazka čelí finančním problémům kvůli splácení výstavby pražské O2 areny a podle některých informací dluží již celkem 1,5 miliardy korun podnikateli Radovanovi Vítkovi. Ten před časem uvedl, že pokud Sazka nesplatí dluhy do 17. ledna, podá na ni insolvenční návrh.

Sazka ve středu ohlásila, že čistý zisk za loňský rok činí 1,4 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám