Hlavní obsah

Banka LBBW je na prodej, zájem má PPF i Intesa

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká část německé Landesbank Baden-Württenberg (LBBW) je po více než dvouletém působení na tuzemském trhu na prodej. Uvedl to server Česká pozice s tím, že zájem o koupi LBBW mají finanční skupina PPF, která usiluje o licenci k provozování retailové banky už delší dobu, a italská bankovní skupina Intesa Sanpaolo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle České pozice by ze souboje měli vyjít vítězně Italové. "Ke spekulacím tohoto typu se nevyjadřujeme," řekla Marcela Štefcová z Crest Communications, která se stará o PR aktivity LBBW.

LBBW přišla na český trh v polovině roku 2008, kdy koupila tuzemskou část rakouské banky Bawag Bank. Rakouský deník Der Standard tehdy uvedl, že cena transakce se pohybovala kolem 160 miliónů eur (současně asi čtyři miliardy korun). Bawag Bank měla v Česku 22 poboček; vznikla v březnu 2005 spojením bývalé Interbanky a Dresdner Bank.

LBBW je mezinárodní komerční bankou a je největším finančním institutem na jihozápadě Německa. Na českém trhu patří s bilanční sumou necelých 29 miliard korun k menším bankám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám