Hlavní obsah

České dráhy posilují před Vánoci dálkové spoje

Novinky, pit
Praha

České dráhy (ČD) posílí před vánočními svátky dálkové vlaky na nejdůležitějších tratích v republice. Více míst k sezení nabídne dopravce ve středu 22. a ve čtvrtek 23. prosince. Kapacita vlaků se před Vánoci zvýší o téměř devět tisíc míst k sezení, jak uvedl Petr Pošta z tiskového oddělení ČD.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve středu budou nasazeny dodatečné vozy na více jak šedesátce dálkových vlaků na nejvytíženějších relacích, což bude znamenat zhruba pět tisíc dodatečných míst k sezení. Kolem padesáti vlaků pak dopravce posílí o den později, a cestující tak budou moci využít o zhruba 3500 míst k sezení více než obvykle. Delší soupravy pojedou také na Slovensko.

„Přes maximální možné posílení souprav doporučujeme cestujícím zajistit si zejména do středečních a čtvrtečních dálkových vlaků místenky. V nejvytíženějších spojích SuperCity Pendolino a nočních ubytovacích vlacích na Slovensko v tuto chvíli zbývá už jen několik volných míst,“ upozorňuje Luďka Hnulíková, ředitelka Odboru provozu osobní dopravy ČD.

Pozor na fronty

I přes personální posílení služeb na pokladních přepážkách se mohou tvořit v klíčových stanicích fronty. Cestující si ale mohou jízdenky zajistit také přes internet, v automatech nebo po telefonu.

V pátek 24. prosince budou jezdit spoje ČD jako v neděli a svátek, mezi 18. a 19. hodinou pak bude postupně provoz většiny regionálních i některých dálkových vlaků utlumen. V sobotu 25. prosince pojedou vlaky také podle nedělních jízdních řádů, bude ale částečně slabší ranní provoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám