Hlavní obsah

Soudný den Sazky nenastal, prohlásil její šéf Hušák

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf Sazky Aleš Hušák, který se ji snaží zachránit před tlakem významného věřitele - miliardáře Radovana Vítka, v O2 Aréně novinářům řekl, že soudný den Sazky kvůli jejím dluhům nenastal. „Je pravda, že čelíme absolutně bezprecedentnímu tlaku na nepřátelské převzetí společnosti, ale soudný den nenastal. Všechny služby běží v plném rozsahu, naše tržby rostou,“ prohlásil Hušák.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Ulčák se šéfem Sazky Alešem Hušákem (vpravo)

Článek

Od června 2010 Sazka uzavřela smlouvy se šesticí bank, týkající se dalšího financování Sazky a jejích závazků.

Raiffeisenbance byly podle Hušáka nabídnuty zajímavé podmínky v rámci klubového financování, ale ta své pohledávky, stejně jako Komerční banka, prodala před deseti dny miliardáři Radovanu Vítkovi, jenž žádá urychlené vyplacení pohledávek ve výši 900 miliónů korun a údajně hodlá na Sazku podat insolvenční návrh.

„Za vývojem posledních dnů stojí konkurence, silným tlakům čelíme už od podzimu loňského roku,“ reagoval Hušák. Ten pro rok 2011 počítá s prodejem zbytného majetku dceřiných společností a další razantní redukcí nákladů.

Byli jsme a budeme 

„Běžné hospodaření Sazky normálně funguje, i poslednímu výherci bude vyplacena mnohamiliónová výhra, mobily se dobíjejí, vstupenky se prodávají. Byli jsme a jsme národní loterií a chystáme jí být i nadále,“ zdůraznil Hušák.

„Celému okruhu věřitelů poskytneme jasné garance, jak se bude nakládat s majetkem a co z čeho se zaplatí,“ dodal podnikatel Martin Ulčák, který jedná s věřiteli o stabilizaci společnosti.

Podle něho je zde obchodní i právní řešení situace. Podle Ulčáka budou Vítkovi nabídnuty pozemky nebo výhodnější úroky. A jestliže s tím nebude on, respektive jeho matka, na niž jsou majetky miliardáře vedeny, souhlasit, nastoupí právní obrana Sazky, dodal Ulčák.

Slovní hrátky s miliardářem i novináři 

„My jsme nikdy neřekli, zda ty pohledávky uznáváme. O všem, o čem tady mluvíme, jsou mediální prohlášení. Já ani nevím, zda ty pohledávky drží pan Radovan Vítek. Je za tím jakýsi kyperský právník, a také jsem četl, že majetek je veden na jeho maminku, tak se nám třeba ozve ona,“ laškoval s vážnou tváří Hušák, který při odpovědích na otázky novinářů naznačil, že management velmi transparentně řeší finanční toky společnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám