Hlavní obsah

Letiště Praha v pondělí ruší 16 letů

– Praha
Novinky, pit

Letiště v Praze Ruzyni má na pondělí nahlášeno zrušení osmi odletů a osmi příletů. Důvodem je přetrvávající sněhová kalamita a silný mráz v několika evropských destinacích, jak pro Novinky uvedla Marika Janoušková z tiskového odboru Letiště Praha.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Odklízení sněhu z letiště ve Frankfurtu

Článek

„Velké problémy jsou v Londýně, Frankfurtu nad Mohanem, Paříži a Bruselu,“ informovala Janoušková s tím, že zrušen je i večerní let do slovenské Žiliny. „Situace se během dne může samozřejmě vyvíjet,“ dodala.

Nejhůře je postiženo nejrušnější evropské letiště Heathrow v Londýně, kde muselo strávit další noc několik tisíc lidí ze zrušených letů. Byly zrušeny dva dopolední lety společnosti British Airways (BA) do Prahy, dva odpolední spoje jsou podle BA zatím plánovány.

Další londýnská letiště jsou otevřena a jednotlivé společnosti na spojích mezi Londýnem a Prahou nehlásí problémy. Zpožděn byl zatím jen dopolední let společnosti easyJet z londýnského Gatwicku, kde se také provoz vrací k normálu po uzavření letiště, jak uvedla ČTK.

Na pražském letišti podle Janouškové problémy kvůli počasí nejsou. Od sobotního odpoledne bylo zrušeno přes 40 letů.

Přívaly sněhu a mráz tento víkend zkomplikovaly leteckou dopravu v Evropě. Kvůli rušeným či zpožděným spojům na letištích uvízly tisíce lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám