Hlavní obsah

Škodovky vyjíždějí z automobilky na letních pneumatikách

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Vrstvy sněhu zavály kromě silnic a obcí také automobilky. Ty do závějí chrlí z výrobních linek další nové vozy, ale na letních pneumatikách. „Dělají to tak všichni výrobci. Případné přezutí na zimní pneumatiky si pak řeší prodejci už s konkrétním zákazníkem,“ uvedl mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Auta připravená k expedici z výrobního závodu v Mladé Boleslavi.

Článek

Na letních kolech nemusejí auta podle něj nijak daleko jezdit. Jen v rámci závodu přejíždějí z linek na parkoviště a z něj pak najíždějí na kamióny nebo na železniční vagóny. Ujedou tak několik stovek metrů.

„Po závodu ujedou auta několik stovek metrů. V těchto dnech jsme nasadili veškerou techniku, kterou máme, abychom vyčistili naše silnice a plochy. Lidé s tím mají dost práce, ale silnice jsou v areálu černé a navíc pro naše vyškolené a velmi zkušené řidiče to není problém na kamión najet, protože to dělají už mnoho let a mají s tím zkušenosti,“ dodal Dreithaler.

Kvůli sněhu a mrazu podle něj firma problémy s expedicí vyrobených vozů nemá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám