Hlavní obsah

Ministerstvo pro místní rozvoj prodělává při pronájmu budov 30 miliónů ročně

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kvůli "špatným" smlouvám ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) ztrácí při pronájmu budov na nejluxusnějších místech Prahy minimálně 30 miliónů korun za rok. Informuje o tom týdeník Ekonom.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV)

Článek

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV) udělal prověrku všech pronájmů budov, které vlastní jeho úřad, a rozhodl se většinu smluv změnit nebo vypovědět. „Celkem nám totiž ročně kvůli špatným smlouvám utíká nejméně 30 miliónů korun,“ potvrdil týdeníku Ekonom.

MMR pronajímá podle Ekonomu například na nejluxusnější pražské adrese v Pařížské ulici prodejní prostory obchodníkům s nejznámějšími světovými značkami – Christian Dior, Hugo Boss, Cartier, Vertu. Jeden z prodejců přitom platí ročně 11 tisíc korun za metr, i když obvyklá cena je nejméně pětkrát vyšší.

Provozovatelé Coffee Heaven na jiném luxusním místě Na Příkopě platí ministerstvu za čtvereční metr pouze 26 eur měsíčně (asi 654 korun). Nová analýza expertů, kterou si ministerstvo zadalo, označuje přitom za minimum 140 eur (asi 3522 korun).

Jankovský potvrdil, že upravit by chtěl smlouvy se všemi těmito firmami a na nápravě se rozumně domluvit.

Reklama

Výběr článků

Načítám