Hlavní obsah

Miliardář Bakala koupí haly v pražském Karlíně

Praha

Developerská společnost Karlín Group podnikatele Serge Borensteina uzavřela v uplynulých dnech smlouvu s finančníkem Zdeňkem Bakalou o prodeji bývalých průmyslových objektů, známých jako Karlínská hala a Šípkárna. Karlín Group to sdělila v tiskové zprávě, hodnotu obchodu však neuvedla.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Bakala

Článek

Karlín Group bude s Bakalou spolupracovat na rekonstrukci hal jako manažer projektu. Přestavba má začít co nejdříve. Výsledkem má být 17 000 metrů čtverečních administrativních a konferenčních ploch.

Dokončení rekonstrukce obou hal je plánováno na polovinu roku 2012. Kromě vydavatelství Economia bude v objektech sídlit například Luxury Brand Management Group.

Bakala v Economii vlastní většinový podíl od roku 2008. Finančník spoluvlastní mimo jiné společnost New World Resources, která ovládá doly OKD. Americký časopis Forbes Bakalu umístil na žebříček nejbohatších lidí světa.

Karlín Group vznikla v roce 1997. Kromě Karlína staví nebo plánuje výstavbu bytů, obchodů a kanceláří například v Libni nebo Modřanech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám