Hlavní obsah

České firmy hodlají odměňovat podle výkonu

Praha

Jedním z hlavních cílů českých firem pro rok 2011 jsou mzdy závislé na výkonu, tedy odměňování odpovídající skutečným výsledkům. Mezi dalšími cíli jsou snížení režijních nákladů, přijetí nových zaměstnanců a rozšíření firemních prostor. Vyplývá to z průzkumu společnosti Regus k předsevzetí firem do Nového roku, dotazováno bylo více než 10 tisíc respondentů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak z průzkumu vyplývá, cíle českých firem byly převážně shodné s globálními výsledky.

Výkonní zaměstnanci se tak mohou podle celkově optimistického výhledu těšit na vyšší výdělky. Vzhledem k hospodářské situaci však nebude podle průzkumu ve firmách prostor pro nevýkonné pracovníky.

Firmy chtějí směřovat k růstu a svést se na vlně globálního ekonomického rozvoje, ale tolerance jakékoli „práce pro práci“ je odsouzena k zániku, uvedl viceprezident Regusu pro střední a východní Evropu Garry Gürtler. „Průzkum jasně prokázal, že mzda závislá na výkonu se stává ve firmách celého světa standardem,“ dodal.

Zaměstnanci nejsou proti

Průzkum podle něj ukázal, že ve firemním světě je mzda stále více spojena s měřitelnými výsledky. Tento trend se zřejmě nebude týkat jen obchodních týmů, ale rozšíří se na zaměstnance ve výrobě, v zákaznických službách a na administrativních pozicích.

Vytvářejí se a zavádějí propracovaná měřitelná kritéria, často navázaná na celkový výkon firmy, která zajišťují vhodnou motivaci zaměstnanců. Pokud je systém měřitelných kritérií spravedlivý, zaměstnanci jeho zavádění vítají, uvedl Gürtler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám