Hlavní obsah

Letadlo ČSA mělo problémy, muselo se vrátit na Ruzyni

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Letadlo Českých aerolinií (ČSA) na pravidelné lince z Prahy do Bruselu se ve čtvrtek před polednem několik minut po startu muselo vrátit na letiště Praha-Ruzyně. Novinky o tom informovala mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Letadlo odstartovalo z Ruzyně kvůli sněhové kalamitě o několik hodin později. Mezi cestujícími se nacházel i náměstek ministra dopravy Jakub Hodinář, který mířil do Bruselu na služební jednání.

„Pro návrat zpět do Prahy se kapitán rozhodl preventivně poté, co jeden z přístrojů signalizoval možnost nesprávného zasunutí jedné ze vzletových klapek,“ uvedla Hejsková s tím, že po přistání našli technici v inkriminovaném místě kus ledu.

„Bezpečnost cestujících nebyla ani v nejmenším ohrožena, protože nezasunuté klapky bezpečnost  letu neovlivňují, spíše zvyšují odpor vzduchu, a tím mimo jiné i spotřebu paliva,“ doplnila Hejsková. Pro návrat na Ruzyni se podle ní kapitán rozhodl z preventivních důvodů a v souladu s přísnými pravidly bezpečnosti provozu.

Podle informací z 16:00 bylo letadlo připraveno na odlet do Bruselu.

Reklama

Výběr článků

Načítám