Hlavní obsah

Předvánoční nákupní horečka se letos vyplatí nejvíc v Maďarsku

Novinky, pit
Praha

Doba je jiná a pryč jsou časy, kdy bylo jednoznačně „in“ nakupovat vánoční dárky ve Velké Británii nebo v USA. Hitem letošní nákupní horečky by se mohly stát státy jako Maďarsko nebo třeba i Rumunsko, jak pro Novinky uvedl analytik Tomáš Volf ze skupiny Citfin.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

V meziročním srovnání se nakupování vánočních dárků v USA prodraží o více než 10 procent. V kombinaci s cenou letenky by se měli Češi raději porozhlédnout po Evropě, především pak u svých sousedů. „Nakupování ve Velké Británii se stává již tradicí a dá se čekat, že si ji ani v tomto roce mnoho Čechů neodřekne, ale letos si budou muset sáhnout hlouběji do kapsy,“ informoval Volf.

Nejzajímavěji z pohledu ceny a dostupnosti letos vypadá podle něj nakupování v Maďarsku. Pro Čechy tam je o 7 procent levněji než před rokem. Pokud se k tomu připočte dostupnost, může být Maďarsko letošním hitem, domnívá se Volf.

„Trhy jsou v poslední době extrémně volatilní, takže výhodnost té které země se v dalších dnech může jistě změnit, ale předpokládáme, že koruna se například k dolaru na loňské ceny letos už nedostane,“ dodal Volf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám