Hlavní obsah

Uživatelské prostředí stránek bank zaslouží pochvalu, ukázal průzkum

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Webové stránky jednotlivých bank, pokud jde například o přístup k aplikaci elektronického bankovnictví, dostupnost informací o telefonním čísle infolinky, dostupnost informace o sítí bankomatů (pokud je banka vlastní) či síti poboček jsou z uživatelského pohledu na ucházející úrovni. Ukázal to průzkum serveru bankovnipoplatky.com.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Elektronické bankovnictví samozřejmě nechybí v nabídce žádné banky. Až na jedinou výjimku (Volksbank CZ) je přístup k aplikaci hned na domovské stránce banky, nutno podotknout, velmi přehledně umístěný v horní polovině obrazovky. „V moderním bankovnictví je internet banking naprostý základ. Umístění odkazu na aplikaci na internetových stránkách bank odpovídá tomu, že služba má zvyšovat komfort uživatele a hlavně šetřit čas,“ říká analytik Aleš Rod.

Pokud jde o infolinku, i zde šlo o bezproblémově dohledatelnou informaci. Osm bank z dvanácti testovaných má číslo infolinky uvedeno hned na úvodní straně webu.

Pokud bylo v kategoriích síť bankomatů a poboček třeba více kliků, tak jen proto, že přesný seznam bankomatů či poboček banky nechtěly umísťovat na domovské stránce – cesta k nim je ale ve většině případů velmi intuitivní. Potěšitelné je, že všechny čtyři nejdůležitější banky působící na tuzemském trhu mají informace o sítí poboček i bankomatů přehledně uvedeny ihned na domovské stránce.

„Musíme si uvědomit, že snadná dohledatelnost těchto informací je pro banky naprosto racionální a žádoucí – krom telefonických hovorů na informační lince jim všechny v testu hodnocené aktivity generují výnosy,“ doplňuje Rod.

bankaelektronické bankovnictví*infolinkasíť bankomatůsíť pobočekcelkem
ČSOB10113
Komerční banka10113
Raiffeisenbank10113
Česká spořitelna10113
UniCredit Bank10225
Poštovní spořitelna10113
GE Money Bank11226
Volksbank CZ20226
LBBW Bank CZ11nemá24**
Fio banka10nemá12**
Citibank11114
mBank11nemá24**
Pozn.: Úkon přes roll menu na základní (vedlejší) liště není počítán jako klik
* U elektronického bankovnictví se počítají kliky jen k samotné aplikaci
** Nemá síť vlastních bankomatů
Zdroj: bankovnipoplatky.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám